Dat ene zinnetje dat me helpt als ik moe ben…

Al tijden spookt er een zinnetje door mijn hoofd.

Een zinnetje dat me helpt op momenten dat ik, na een lange en drukke dag, even geen zin heb om de jongste voor te lezen of de oudste te helpen met haar werkstuk.

Het is een zinnetje dat me doet beseffen hoe snel de tijd gaat en hoe kostbaar de momenten samen met mijn meiden zijn. Want voor ik het weet, zijn ze groot. 

Het zinnetje

Dus wanneer ik moe ben en me het liefst wil terugtrekken in mijn eigen wereld, maar wanneer de meiden mijn aandacht nodig hebben, denk ik aan dit zinnetje dat ik ergens las:

The days are long, but the years are short. 

Het is zo’n simpel zinnetje, maar voelt voor mij als zó’n fundamentele waarheid dat ik er kippenvel van krijg. De dagen duren soms lang, maar de jaren vliegen voorbij.

Bolle wangen en kleine kinderhandjes

Voor ik het weet, wil Lenthe geen verhaaltje meer voor het slapengaan. En voor ik het weet, vindt Sterre alles wat ik zeg stom. Dat hoort bij opgroeien en je los maken van je ouders. En dat is goed. Maar leuk is anders.

Af en toe komt Facebook met een ‘herinnering’ van een aantal jaar geleden. Dan zie ik foto’s van de meiden toen ze nog klein waren, met bolle wangen en kleine kinderhandjes lachend in een schommel in het Vondelpark. Foto’s van momenten die ik al lang vergeten ben.

En dan besef ik hoe de tijd vliegt.

In de dagelijkse drukte

Dus in de dagelijkse drukte, op de momenten dat ik ’s avonds even hulp nodig heb om me over mijn vermoeidheid heen te zetten en mijn volle aandacht aan mijn meiden te geven, denk ik: The days are long, but the years are short.

En dan kruip ik bij Lenthe in bed om haar lekker lang voor te lezen. Of ga ik bij Sterre zitten als ze op haar gitaar oefent.

Want voor ik het weet, hebben ze me niet écht meer nodig. 

Food for thought

Zijn er zinnetjes of gedachten die jou helpen om even te doen wat op bepaalde momenten nodig is, ondanks je vermoeidheid of tegenzin?

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *