Twee citaten die je misschien inspireren in de dagelijkse drukte

Met de hand aantekeningen maken van een interessant boek dat ik heb gelezen: ik vind weinig dingen fijner. Ik word rustig van de beweging van pen op papier en ik onthoud beter wat ik opschrijf.

Afgelopen week las ik het boek ‘Born for This. How to find the work you were meant to do’ van Chris Guillebeau. Daarvan wilde ik graag de highlights opschrijven.

(Ik weet nu overigens dat ik een ‘multipod’, ofwel een multipotentialite, ben. Dat is iemand die gefrustreerd raakt als ze gedwongen wordt om maar één ding te doen. Ik ben dus niet gek, ik ben een multipotentialite! Nadeel is wel dat ik het soms lastig vind om te bepalen welke kant ik nou precies op wil. Maar ik dwaal af.)

Highlights

Waar ik normaal gesproken de highlights van interessante boeken opschrijf in mijn bulletjournal, wilde ik het dit keer anders doen. Ik besloot om te experimenteren met de app Goodnotes op mijn iPad, waarbij je nog steeds met de hand schrijft.

Voordeel van deze manier van aantekeningen maken is dat je het bestand als een pdf kunt bewaren. En vervolgens kunt uitprinten zodat je je aantekeningen alsnog op papier hebt. 

Een bijkomend voordeel: als ik iets niet netjes genoeg heb geschreven naar mijn zin, kan ik het heel eenvoudig wissen en opnieuw schrijven. (Ik weet het, op sommige vlakken blijf ik een perfectionist.)

Meer een kwestie van ‘waarom’ dan ‘hoe’

Ik zal je niet vervelen met al mijn aantekeningen over het boek. Maar ik wil wel graag een citaat met je delen dat ik heb opgeschreven.

‘It’s less about how do I find time and more about why do I find time. You’ll always find time for things that have a strong enough why’.

Als je ‘waarom’ maar sterk en duidelijk genoeg is – bewust of onbewust – vind je makkelijker tijd voor de zaken die er voor jou toe doen. En als je wel zégt iets te willen doen maar het komt er steeds niet van, kun je nagaan of je ‘waarom’ wel sterk genoeg is.

Toegift

Als toegift een relativerend citaat voor degenen die de neiging hebben verstrikt te raken in gedachten over ’wat wil ik met mijn leven?’ – of eigenlijk voor iedereen die het af en toe (in de drukte) even niet meer weet:

‘What should I do with my life? Answer: Start living.’

Doe met deze wijsheden wat je wil: schrijf ze als geheugensteuntje op een post-it note en plak ze op je computerscherm of handletter ze in je bulletjournal.

Maar wel netjes, hè! 🙂

Food for thought

Heb jij een motto of een citaat dat jou helpt of inspireert? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *